Voor 1 of 2 personen

  Bereidingstijd: 5 minuten

  Smoothie

Smoothies

Slechts een kwart van de Nederlanders eet de aanbevolen 2 ons groenten en twee stuks fruit. En dat is nog een heel voorzichtige aanbeveling! Als je dit zou verdubbelen dan gaat je kans op obesitas, diabetes en hart en vaatziekten dratisch naar beneden!

Smoothies zijn een super makkelijke en lekkere manier om meer groenten en fruit binnen te krijgen. Eat More Plants!

Ingredienten

  • 40 gram doperwten (bevroren)
  • 1 hele ananas
  • 5 middelgrote bananen
  • 60 gram gebroken lijnzaad
  • 2 bosjes verse munt
  • glas (gefilterd) water

1 ananas  – 56mg choline

400gr  doperwten – 75,6mg choline

5 bananen – 50 mg choline

60 gram lijnzaad – 45mg

Deze smoothie is samengesteld om in ieder geval 240 mg choline te bevatten. Choline is een essentiële voedingsstof  die iets minder makkelijk te verkrijgen is op een plantaardig dieet. Twee glazen geven je in ieder geval 120 mg. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is tussen de 450 en 550 mg.

Nutrition Facts

Regelmatig groene erwten eten kan het risico op kanker aanzienlijk verminderen. Dit komt vooral vanwege het antioxidantgehalte van erwten en hun vermogen om ontstekingen in het lichaam te verminderen (1)

Groene erwten bevatten ook saponinen, plantaardige stoffen waarvan bekend is dat ze anti-kankereffecten hebben. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat saponinen verscheidene soorten kanker kunnen helpen voorkomen en de groei van tumoren kunnen remmen.
Bovendien zijn erwten aan verschillende voedingsstoffen die bekend staan om hun vermogen om het risico op kanker te verlagen, waaronder vitamine K, wat vooral effectief blijkt voor het verminderen van het risico op prostaatkanker. (6)

Instructies

Stap 1

Doe 400 gram bevroren doperwten of doperwten uit een glazen potje in de blender.

Stap 2

Snij de schil van de ananas eraf en snij de ananas verder in blokjes en doe in de  blender. Dit is inclusief de kern van de ananas. Daarin concentreet zich namelijk het stofje bromelaïne  en staat bekend als een krachtige ontstekingsremmer

Stap 3

Voeg  de 60 gram lijnzaad en de bananen toe en blend away!

Meer recepten