Amazing Cacao!

Veel mensen beschouwen het eten van chocolade als een pleziertje waar ze zich wellicht schuldig over voelen, maar de reputatie van chocolade als een junk food kan beter worden toegeschreven aan de schadelijke effecten van de commerciële verwerking en raffinage technieken en de andere ingrediënten die vaak worden toegevoegd, met name witte suiker, maar ook melk.

Alle chocolade wordt gemaakt van de cacao (cacao) boon, en cacaobonen in hun natuurlijke, onbewerkte staat zijn rijk aan voedingsstoffen en goed voor de gezondheid.

 

Onze cacaopoeder wordt gemaakt van de cacaobonen uit Peru. Cacaobonen worden uitgeperst waardoor er het vet (de cacaoboter) en het poeder worden gescheiden. Het cacaopoeder is in veel verschillende smaken en kleuren verkrijgbaar en is in feite het gezondste deel van de cacaoboon. 

De kwaliteit wordt bepaald door de zuurgraad en de kwaliteit van de boon en op welke temperatuur deze wordt geroosterd. Cacaoboter wordt voornamelijk gebruikt om witte chocolade mee te maken.

Merk Eco Mundo
Land van herkomst Peru
Biologisch geproduceerd Biologisch
Energie in kJ 1430
Energie in KCal 342
Vetten 11 g/100g
– Enkelvoudig onverzadigd 4 g/100g
– Meervoudig onverzadigd 0.5 g/100g
– Verzadigd 6.5 g/100g
Eiwitten 24 g/100g
Voedingsvezels 33 g/100g
Koolhydraten 14 g/100g
– Suikers 0 g/100g
Toegevoegde suikers 0 g/100g
Natrium 0 mg/100g

 

In onbewerkte cacao zit onder andere:

Magnesium : Cacaobonen zijn een goede bron van magnesium (gemiddeld 429mg per 100 gram poeder) – een mineraal nodig voor meer dan 300 biochemische reacties in ons lichaam.

IJzer: IJzer is nodig voor de productie van rode bloedcellen.

Antioxidanten : Je hebt zeker gehoord over de anti-oxidanten in donkere chocolade, dit geldt nog meer voor cacaobonen.  Antioxidanten zijn belangrijk voor de gezondheid.

Fenylethylamine ( PEA ) : Dit is een chemische stof die wordt gevonden in cacao en die ons lichaam van nature ook produceert. PEA  zorgt ervoor dat we ons geconcentreerd en alert voelen.

Anandamide : Anandamide is een lipide die wordt gevonden in cacao en hieraan worden feel-good eigenschappen van cacao toegeschreven.  Anandamide wordt ook wel het geluksmolecuul genoemd.

There is absolutely no nutrient, no protein, no vitamin, no mineral that can’t be obtained from plant-based foods.

 

Dr Michael Klaper

Adres

Admiraal de Ruyterweg 185HS

1056GD Amsterdam – The Netherlands

Telefoon

(+31) 20-3413410
(+31) 6-46024298