Astaxanthine Vegan Caps 12mg

Astaxanthine staat bekend ook wel bekend als “De koning van carotenoïden”, omdat het de meest potente anti-oxidant is van alle onderzochte voedingsmiddelen.
Astaxanthine wordt gewonnen uit de microalg Haematococcus pluvialis.

Microalgen creëren astaxanthine om zichzelf te beschermen tegen stressvolle omgevingsomstandigheden. In de zomer, wanneer vijvers beginnen op te drogen, beschermt Astaxanthine de microalgen tegen DNA schade, zodat ze weer klaar te zijn om te groeien wanneer de volgende regen komt, zelfs als dat vele jaren duurt!

Dit opmerkelijke vermogen demonstreert de functie van astaxanthine als een uitstekende antioxidant. Studies hebben aangetoond dat natuurlijke astaxanthine afkomstig van microalgen meer dan 500 keer sterker is dan vitamine E en veel krachtiger is dan andere carotenoïden.

Het rijke, donkerrode pigment van astaxanthine geeft garnalen, krill en zalm niet alleen hun onderscheidende kleur, maar het helpt zalm ook met het uithoudingsvermogen dat ze nodig hebben om tot 2000 km stroomopwaarts te zwemmen naar de paaigronden!

Astaxanthine beschermt het DNA van de Haematococcus pluvialis microalgen tegen sterke straling van de zon en oxidatieve stress. Omdat de anti-oxidantwerking van astaxanthine en het onderliggende mechanisme daarvan wordt waargenomen bij zowel plant, mens en dier, is er veel onderzoek gedaan om de werking van astaxanthine te proberen te begrijpen.

In de afgelopen 25 jaar is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan en is er ook veel kennis onstaan over het belang van anti-oxidanten in het algemeen en astaxanthine in het bijzonder.. Net zoals  algen bescherming nodig hebben tegen dagelijkse oxidatiestress, heeft de moderne mens dat des te meer!

Oxidatie is een normaal en fundamenteel proces in een gezond lichaam, maar het is de onbalans in de richting van overmatige oxidatie die veel ziekten en aandoeningen bij mensen teweegbrengt.

Oxidatieve stress wordt in verband gebracht met een hele reeks aandoeningen waaronder hart- en vaatziekten, verminderde vruchtbaarheid, spijsverteringsproblemen, spieraandoeningen etcetera.

 

Ook de flamingo dankt haar kleur aan astaxanthine. Ze krijgen het binnen via de consumptie van kreeftachtigen en algen!

 

 

Adres

Admiraal de Ruyterweg 185HS

1056GD Amsterdam – The Netherlands

Telefoon

(+31) 20-3413410
(+31) 6-46024298