Voor 1 of 2 personen

  Bereidingstijd: 5 minuten

  Smoothie

Smoothies

Slechts een kwart van de Nederlanders eet de aanbevolen 2 ons groenten en twee stuks fruit. En dat is nog een heel voorzichtige aanbeveling! Als je dit zou verdubbelen dan gaat je kans op obesitas, diabetes en hart en vaatziekten dratisch naar beneden!

Smoothies zijn een super makkelijke en lekkere manier om meer groenten en fruit binnen te krijgen. Eat More Plants!

Ingredienten

  • 10 mandarijnen
  • 5 middelgrote bananen
  • 60 gram gebroken lijnzaad
  • glas (gefilterd) water

Deze smoothie is samengesteld om in ieder geval 200 mg choline te bevatten. Choline is een essentiële voedingsstof  die iets minder makkelijk te verkrijgen is op een plantaardig dieet. Twee glazen geven je in ieder geval 100mg. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is tussen de 450 en 550 mg.

Nutrition Facts

Volgens een studie uit 2015 in het BMC Chemistry Journal zijn citrusvruchten zoals mandarijnen naast vitamines en mineralen ook rijk aan een breed scala andere nuttige bioactieve verbindingen, waaronder anti-oxidanten zoals fenolzuren,flavonoïden, carotenoïden en coumarines.

De anti-oxidanten in citrusvruchten en ook in mandarijnen hebben ontstekingsremmende en anti-kanker eigenschappen. De studie in het BMC Chemistry Journal stelt ook dat citrusvruchten ook gunstige effecten hebben op de hersenen en hart.

Instructies

Stap 1

Schil de mandarijnen en de bananen en doe ze samen met een glas water in de blender.

Stap 3

Mix 30 seconden op maximale snelheid of totdat de smoothie dik wordt.

Stap 2

Voeg eventeel 60 gram lijnzaad toe. Het voordeel van het toevoegen van lijnzaad is dat de vetoplosbare vitamines A en E beter worden opgenomen.

Meer recepten

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread

Mango Basilicum Blauwe Bessen Smoothie

  Voor 1 of 2 personen  Bereidingstijd: 5 minuten  SmoothieMango Blauwe Bes Basilicum SmoothieSlechts een kwart van de Nederlanders eet de aanbevolen 2 ons groenten en twee stuks fruit. En dat is nog een heel voorzichtige aanbeveling! Als je dit zou verdubbelen dan...

Green Pea Pineapple Smoothie

  Voor 1 of 2 personen  Bereidingstijd: 5 minuten  SmoothieSmoothiesSlechts een kwart van de Nederlanders eet de aanbevolen 2 ons groenten en twee stuks fruit. En dat is nog een heel voorzichtige aanbeveling! Als je dit zou verdubbelen dan gaat je kans op obesitas,...

Mandarijn Smoothie

  Voor 1 of 2 personen  Bereidingstijd: 5 minuten  SmoothieSmoothiesSlechts een kwart van de Nederlanders eet de aanbevolen 2 ons groenten en twee stuks fruit. En dat is nog een heel voorzichtige aanbeveling! Als je dit zou verdubbelen dan gaat je kans op obesitas,...